Луди скандали в Общинския съвет на Хисаря ВИДЕО

Автор: Plovdiv Now 8265
Луди скандали в Общинския съвет на Хисаря ВИДЕО

Нова порция скандали белязаха редовното заседание на ОбС Хисар. Кулминацията беше в края на сесията, когато хисарчанката Росица Стефанова отправи питане към старейшините и кмета защо са завишени цените на билета на баните и на ваните. След като ескалацията на напрежение изригна, нервите на съветника д-р Недевски не издържаха и той влезе в остър тон със Стефанова. Питане отправи и д-р Найден Мутовски. Той поиска да знае защо кметът не е изпълнил предизборните си обещания, предаде pbnovini.com.

Между общинския съветник Мария Мускакова и кмета на община Хисар инж. Пенка Дойкова възникна спор за докладна. Тя беше входирана от Мустакова в следствие на взето решение от Комисията по образование. Докладната касаеше разработването и кандидатстването с проекти по мерки от Стратегията на Сдружение “МИГ Хисаря“.

Председателят на туристическо дружество „Орела“ Стоян Чолаков и директорът на СУ „Христо Смирнески“ Асен Сурчев имат искания общината да кандидатства по проекти за рехабилитация на съществуващия път до хижа „Фенера“ и за изграждане на открита спортна площадка в двора на училището. Само община Хисаря може да кандидатства по тези проекти.

Кметът обаче се ангажира само с проучването за необходимите средства и действия във връзка с изготвянето и реализирането на проектите. Срокът да представи проучването си пред ОбС Хисар е 27 ноември. В крайна сметка местният парламент взе решение, след като кметът представи проучването си, и ако то е допустимо като финансов ресурс от страна на общината, да даде зелена светлина за изготвянето на проектите. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина