Ковид зона обособиха в Хисаря в помощ на болниците

Автор: Plovdiv Now 12539
Ковид зона обособиха в Хисаря в помощ на болниците

Ковид зона е обособена в бившия детски санаториум към филиала на Специализирани болници за рехабилитация в Хисаря. В нея ще се извършват първоначални прегледи и консултации и взимане на проби. Един от кабинетите е оборудван със стол за диагностика, съобщава karlovopress.com.

Зоната ще започне да работи, ако се наложи да бъде подпомогната работата на болниците за активно лечение в Пловдив и областта.

"Няма да лекуваме пациенти, това не е болница и няма да бъде болница. В нашето лечебно заведение работят 5 лекари с две специалности - по физикална и рехабилитация, а другите са със специалност вътрешни болести, разполагаме с 10 медицински сестри и 8 санитари...", казва Вили Шопова - директор на Специализирани болници за рехабилитации - филиал Хисаря. 
 
В кабинета за първоначални прегледи задължително ще работят лекар и медицинска сестра. Той е оборудван с всички предпазни средства. Стоолът за диагностика измерва всички показатели на пациента като ръст, тегло, телесна маса, урина, както и кръвна захар, ЕКГ, пулс и сатурацията на кислород в кръвта, всички тези данни ще бъдат представяни онлайн на големите болници".
 
Регистрираните случаи на Ковид -19 в Община Хисаря са над 80, но в съседната община Карлово бротя на заразените вече е близо 250.
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина