Коронавирусът в Хисарско: Англичанин е заразен, а личен лекар е под карантина

Автор: Plovdiv Now 35232
Коронавирусът в Хисарско: Англичанин е заразен, а личен лекар е под карантина

Англичанин на 73 години е в болница в Пловдив, след като е станало ясно, че е заразен с коронавирус, събощава ПБ Новинар по информация от д-р Ваня Танчева-Манчева от Здравната инспекция. Мъжът е в средно добро състояние. Той е женен за българка от село Старосел. Преди 20 дни с жена си се върнали в България. Били са под карантина, която е приключила на 3 април. Последният ден мъжът е проявил притеснителни симптоми, обадил се е на Спешна помощ. След това тестовете са дали положителни проби. Днес РЗИ ще постави под карантина съпругата на англичанина и всички, с които семейството е имало контакти.

Личен лекар от Медицински център 1 в Хисаря е поставен под карантина. Негова пациентка е 69-годишната жена, която е първата диагностицирана с коронавиирус в Хисар. Жената е в болница, двамата й синове, които са международни шофьори, както и внуците й заедно със снахите, са поставени под карантина, веднага щом станаха ясни резултатите от пробите на жената.

Неизвестно защо обаче личният лекар не е бил поставено веднага под карантина, а това се е случило дни по-късно. Не му е направена проба, обясниха от РЗИ. Практиката в такива случаи, ако има симптоми или покаже такива, тогава да бъде тестван.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина