Кметът на Хисаря: Годината наистина беше много трудна, наложи се да правим много промени

Автор: Plovdiv Now 6706
Кметът на Хисаря: Годината наистина беше много трудна, наложи се да правим много промени

“Годината наистина беше много трудна, наложи се да правим много промени”, каза кметът на община Хисаря инж. Пенка Ганева в интервю за Подбалкански Новинар.

Тя допълни, че въпреки трудностите част от проектите, са финализирани. Завършени са и два проекта за смяна на водопроводната мрежа в две от населените места – в част от село Старосел и изцяло село Красново. “За всяко едно от населените места е направено по нещо”, посочи Ганева.

Има и проекти, които заради пандемията не са финализирани – читалището в квартал Веригово, отсечката от пътя Карлово- Пловдив до град Хисаря. Надявам се да има приходи. Когато бизнесът е ударен, това рефлектира върху всички останали хора в общината и съответно и върху приходите на общината”, каза градоначалникът.

“В Хисаря няма заводи и предприятия, туристическият бизнес е единственият поминък на хората, което може би за туристите е добре, защото нямаме замърсители и пречки на спокойствието на всички онези, които идват тук, но това от друга страна рефлектира върху приходите на населението и на общината”, каза още инж. Ганева.

Пенка Ганева благодари на правителството за отпуснатите 300 хил. лева. С тях ще бъдат изградени детски площадки във всяко едно населено място в община Хисаря. “Ще можем да се погрижим за всяко едно дете в общината и в населените места. Надявам се жителите и най-вече майките да оценят новата придобивка”, допълни Ганева.

Кметът коментира и ситуацията с пандемията от коронавирус. “Тъжно е, че си отидоха толкова млади хора, но мисля, че за момента обстановката в общината е спокойна. Надявам се хората да продължат да спазват мерките, не защото това им се налага, а защото това предпазва”, каза Ганева. Тя допълни, че водата във водопийните павилиони бива спирана в събота и неделя не заради друго, а защото има струпване на хора, което е предпоставка за разпространение на вируса.

“Доста трудна година, с много безсънни нощи, с много притеснения, защото не е лесно да вземаш трудни решения, непопулярни, не знаеш дали то ще бъде добре за хората или няма да бъде. Въпреки всичко смятам, че успяхме да се справим”, каза в заключение инж. Пенка Ганева.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина