Кандидатурите на Пенка Ганева и Георги Григоров за кметове на Хисаря и Сопот одобрени от ГЕРБ

Автор: Plovdiv Now 8586
Кандидатурите на Пенка Ганева и Георги Григоров за кметове на Хисаря и Сопот одобрени от ГЕРБ

Изпълнителната комисия на ГЕРБ е одобрила да бъде издигната кандидатурата на Пенка Ганева за кмет на община Хисаря, съобщава KarlovoPress.com.

Най-голямата управляваща партия отново ще издигне кандидатурата и на Георги Григоров за кмет на община Сопот. В следващите дни предстои да бъдат връчени решенията на комисията.

Все още обаче няма решение кой ще участва от най-голямата управляваща партия в кметската надпревара за община Карлово. Припомняме, че местната структура на ГЕРБ издигна номинацията на Данка Люртова, която е зам.-кмет на общината или да бъде подкрепен за нов мандат сегашният общински кмет Емил Кабаиванов. Преди два дни ГЕРБ И СДС подписаха споразумение за съвместно явяване на местния вот. Лидерът на СДС Румен Христов заяви, че се надява с ГЕРБ да постигнат договорености както за големите, така и в малките общини.
"Много се надявам да постигнем договореност в големите общини в България, които са знакови, десни общини – София, Пловдив, Бургас, Стара Загора. Нашите структури имат тази възможност и за всички други по-малки общини", каза Христов след подписването на рамково политическо споразумение за местните избори с ГЕРБ и допълни, че това споразумение не е централно и национално, то дава възможност на двете структури да търсят съгласие и разбирателство за общо явяване.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина