Има ли стари дървета с дълга история около вас? Изпратете снимки, участвайте в конкурс!

Автор: Plovdiv Now 11418
Има ли стари дървета с дълга история около вас? Изпратете снимки, участвайте в конкурс!

10-годишен юбилей празнува тази година конкурсът „Дърво с корен“, посветен на любимите на хората дървета. В тази връзка Фондация „ЕкоОбщност“ кани да участваме в конкурса, като крайният срок е 6 септември 2019 г. Очакват се с истории за дърветата, оставили отпечатък върху местната общност, селище, история или лично.

Жителите или гостите на дадено населено място, представителите на средища, поддържащи местния дух и пазещи историческото минало – читалища, училища, културни центрове; общини и всеки друг, който обикаля и познава забележителни природни места, цени и се интересува от ролята и мястото на дърветата, може да участва, като изпрати историята и снимки на любимо или впечатлило ги дърво.

През юбилейната година от провеждането на конкурса, очакваме предложения от цялата страна в трите категории - „Дърво с корен“, „Млад природолюбител“ и „Вековните дървета говорят“.

Всяко издание на конкурса събира любопитни и докосващи истории за връзката на дърветата с хората, за ролята им за запазване на целостта, историята, културата на дадено селище и жителите му, за личното израстване. Те помагат повече хора да научат за места и лични истории, и да провокират интерес човек да посети и види на място дърветата, да се включва в инициативи за опазването им.

Как можете да участвате? Изпратете снимки и споделете с какво дървото е специално за вас на [email protected] до 6 септември 2019 г. 
Пълните условия за участие са достъпни на интернет страницата на фондация „ЕкоОбщност“, а на Конкурс „Дърво с корен“ във фейсбук текущо се публикуват постъпващите номинации. Изборът за победител в тазгодишния конкурс ще се осъществи онлайн, на интернет страницата на конкурса, през октомври. 

Тази година фондация „ЕкоОбщност“ ще включи в конкурса и предложения, направени от експерти (биолози, еколози, лесовъди, др.). Ако сте експерт и бихте искали да предложите интересни дървета, пишете ни на [email protected], за да ги посетим или да запишем и публикуваме историите им.

Източник: Старите дървета на Хисаря

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина