Хванаха два камиона с незаконни дърва за продан в Хисарско, има арестувани

Автор: Plovdiv Now 46066
Хванаха два камиона с незаконни дърва за продан в Хисарско, има арестувани

Съвместна акция на полицията и горски инспектори от Пловдив и Хисаря е установила сериозни нарушения край Старосел. 2 камиона с общо около 16 кубика незаконно изсечена дървесина са били скрити в гората, на разстояние около 5 км. от сечище на Държавен горски фонд край Паничери. Сечището е било взето след спечелен търг от фирма със седалище в селото, съобщава ПБ Новинар.

Под ръководството и разпореждането на шефа работниците му - дървосекачи от село Градец, са натоварили и укрили двата камиона, без за това това да имат разрешителни за извозване на дървесината. Разследващите са установили, че през изминалата нощ е имало план двата камиона да бъдат придвижени, а дървата да бъдат продадени незаконно на хора в региона. Аресувани са трима души - шефът на фирмата и двама шофьори.

Случаят е докладван в прокуратурата, образувано е досъдебно производство.

Фирмата наскоро беше замесена в злополука с трагичен край. Работник уби 11-годишното си братче, като не обезопаси диаметъра на дървото, което сече. То падна и причини сериозни травми на детето, което по-късно почина в болницата.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина