Хората в Хисарско с мнения и предложения за развитието на общината в следващите години

Автор: Plovdiv Now 11381
Хората в Хисарско с мнения и предложения за развитието на общината в следващите години

Обществено обсъждане ще се проведе сред жителите на община Хисаря относно изготвения проект на План за интегрирано развитие за периода 2021-2027 г. /ПИРО/. Планът е основен инструмент за планиране, програмиране, управление и ресурсно осигуряване на развитието на общината през следващите седем години. 

Поради значимостта на настоящия план, който е най-важният стратегически документ, както и с цел спазване принципа на прозрачно управление, всички заинтересовани лица могат да представят писмени предложения, становища и мнения по проекта на ПИРО, съобщават от Община Хисаря.

Мнения, предложения за промени и допълнения на проекта на ПИРО 2021-2027 г. могат да бъдат подавани на е-мейл: [email protected] или в Центъра за информация и услуги на Община Хисаря в срок до 30.04.2021 г., включително.

Водещ принцип при разработването на плана е партньорството със заинтересованите страни – организации, институции, икономически и социални партньори, както и с физически лица и представители на юридически лица, имащи отношение към развитието на общината. Участието на гражданите в процеса по изработването на ПИРО е изключително важно и би гарантирало неговото качество, реалистичност и широка обществена подкрепа.

В тази връзка Общинска администрация Хисаря отправя настоящата покана за обществено обсъждане на проекта на ПИРО и разчита на активното участие на гражданите в процеса на изготвяне на този важен за всички нас стратегически планов документ.

План за интегрирано развитие на община Хисаря за периода 2021-2027 г., виж ТУК.

Формуляр за обратна връзка, виж ТУК.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина