Ученици от Хисаря обраха овациите в Албена

Автор: Plovdiv Now 6859
Ученици от Хисаря обраха овациите в Албена

Блестящото представяне на учениците от СУ „Христо Смирненски“ в Хисаря впечатли всички на Националното състезание по професии, което се проведе в КК ,,Албена“ от 19.04 до 21.04.2023г.

В съревнование с 48 професионални гимназии от цяла България възпитаниците на СУ ,,Христо Смирненски“ показаха вдъхновяващи умения и класа при представянето си.

В категория ,,Най-добър млад сервитьор“-Йозефина Любомирова от 11 а клас, с ръководител-Маринела Стоянова, се класира на 4-то място,като показа завидни умения в изкуството на сомелиерството. Отличната техника, перфектното владеене на английски език, самообладанието при възникналите казуси получиха признанието на журито и на гостите, които обслужваше. Беше удостоена с грамота „Запазване на хладнокръвие в ситуация“ и договор за работа в 5* хотел „Маритим Парадайс Блу“ в КК „Албена“.

В категория ,,Най-добър млад хлебар-сладкар“ – Светослава Ковачева от 11 а клас, с ръководител-Иванка Георгиева, се класира в топ-10 сред 26 участници от професионални училища. Вкусните безглутенови хлебчета, както и десертът приготвен с естествени подсладители, донесоха заслуженото признание на компетентното жури под зоркия поглед на шеф Ради Стамболов и шеф Стефани Младенова.

Бързината, уменията и любовта при приготвянето на изделията получиха своето признание, аплодисментите бяха заслужени.
В категория ,,Най-добър млад хотелиер“ – Тодор Георгиев, с ръководители – Милена Мутовска и Мария Костова, впечатли с уменията си за реакция и бързо настаняване, отличното владеене на английски език и решаването на казуси, както и с компютърните си умения. Грамота за уникално представяне и договор за работа от Албена АД са признание за подготовката и професионалните качества на Тодор.

В категория ,,Най-добър млад аниматор“ – Наталия и Борислава Гайкови, Меган Пенева, Паулина Лъскова, Роберто Данчев, Николай Христозов и Тодор Георгиев – озвучаване и презентиране с ръководители – Милена Мутовска и Мария Костова, заплениха с талант, изящество и красота жури, публика и конкурентите си и пренесоха всички в приказен свят. Това им донесе 1-во място в категория „Вечерна анимация“ – купа, връчена от Министъра на туризма – Илин Димитров и златни медали – от г-жа Караянева – главен експерт в дирекция “Професионално образование и обучение“ в МОН.

За креативността си в дневна анимация участниците получиха специалната награда на публиката.
За вдъхновяващото представяне на Паулина и безупречен превод на руски език тя получи и индивидуална награда – ваучер на стойност 750 евро за продължаване на образованието си в сферата на туризма.

За отличното представяне на нашите участници принос има всеки преподавател от СУ “Христо Смирненски“, оставил частица от себе си у тях през годините.
Успехът на учениците е повод за гордост на учителския ни колектив, както и за всички жители на община Хисаря, коментираха от гимназията.

 

pbnovini.com

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина