Хисарски полицаи провериха над 190 души през септември, има глоби и арести

Автор: Plovdiv Now 1227
Хисарски полицаи провериха над 190 души през септември, има глоби и арести

Деветнадесет допълнителни полицейски екипи от състава на РУ – Хисаря са участвали в периодичния обход на малките населени места през септември на обслужваната територия. Общо 229 са проведените срещи с жители на 57 селища и техните кметове и кметски наместници. Проверени са 193 души и 171 автомобили. За установени нарушения на Закона за движение по пътищата са съставени 9 акта и издадени 36 глоби с фиш, съобщават от Областната дирекция на МВР.

След получени сигнали за неспазване на правилата за движение от страна на водачи на МПС са проведени две специализирани операции. Задържани са трима шофьори – двама за употреба на алкохол и един, който бил под въздействие на наркотици. По случаите са образувани бързи производства. Допълнително са започнати и три предварителни проверки за управление на нерегистрирани по надлежния ред превозни средства.  

Във връзка с регистрирани оплаквания за извършване на нерегламентиран дърводобив около населените места е проведена съвместна акция с инспектори на Държавно горско стопанство – Хисаря. Констатирани са две такива нарушения, за които е уведомена Районна прокуратура – Пловдив и е взето съответното административно отношение.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина