С възстановка и вкусни ястия възпитаниците на хисарската гимазия отбелязаха Деня на отворените врати

Автор: Plovdiv Now 5358
С възстановка и вкусни ястия възпитаниците на хисарската гимазия отбелязаха Деня на отворените врати

За поредна година СУ ,, Христо Смирненски“ Хисаря организира Ден на отворените врати. Събитието премина при засилен интерес и от ученици, и от родители.

Гостите бяха посрещнати по стар български обичай с хляб и сол, на фона на макет – символа на Хисаря – Камилите.

В програмата талантливите деца на Хисаря представиха възстановка на зараждането на града от древни времена. Възстановката беше реализирана от учениците от 11 клас, спечелили първа награда на Националното състезание по професии проведено в КК „Албена“. Спектакълът беше изигран на импровизирана римска сцена, изградена в двора на училището.

Бъдещи ученици, родители и гости бяха бъдат запознати с професионалните паралелки на училището: „Хотелиер“, „Спедитор-логистик“ и „Готвач“. С иновативните паралелки за 1 клас – „Учим с приказни герои“. Гостите имаха възможност да разгледат материалната база и да се запознаят с учебната програма за 2023 – 2024 година.
Присъстващите опитаха и се насладиха на вкусни традиционни български ястия, приготвени от ученици на училището.

За доброто настроение се погрижиха учениците, изучаващи „Организация на свободното време в туризма“, които организираха интересни и забавни игри.
Директорът Асен Сурчев посрещна специални гости-кметът на общината инж. Пенка Ганева, която поздрави учениците, директорът на Археологическия музей доц. д-р Митко Маджаров, директори и учители от други училища.

 
 
 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина