Хисаря стартира кампанията в помощ на двойки с репродуктивни проблеми

Автор: Plovdiv Now 8398
Хисаря стартира кампанията в помощ на двойки с репродуктивни проблеми

Хисаря става част от кампания под мотото „Подай ръка - сбъдни мечта“. Организатори са Общината, Център за обществена подкрепа, екипът от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, Общински младежки клуб „Иноватор“, инж. Найден Павлов- председател на Общински съвет.

Повече от 6 милиона деца по света са заченати и родени след инвитро оплождане. Това е основен метод за лечение на безплодие, когато останалите репродуктивни технологии при асистираната репродукция не дават резултати и ембриони. 

В България методът е въведен през 1987 г, като първите деца, заченати инвитро, се раждат в началото на 1988 г. Днес 37 клиники в цялата страна предлагат инвитро процедури. С решение на Министерски съвет през 2009 г. е създаден Фонд за асистирана репродукция / сега Център за асистирана репродукция, който подпомага финансово семействата в България, които се нуждаят от лечение за да имат деца, но въпреки това много семейства не могат да се възползват от метода.

Целта на кампанията е да се съберат средства за финансова помощ на семейство или двойка с постоянен или настоящ адрес на територията на община Хисаря с безплодие, лечимо с методите на асистирани репродуктивни технологии.

Кампанията в Хисаря стартира в деня на влюбените Свети Валентин - 14-февруари. На тази дата двойките изразяват любовта си един към друг, като си изпращат поздравителни картички и подаръци с формата на сърце, а организаторите на кампанията се надяват отново Хисаря да се обедини и даде частица от своето сърце за сбъдване на нечия мечта за нов живот!

 
Контакти за връзка: GSM 0884900629 и e-mail: [email protected]
 
Банкова сметка: ОБЩИНА ХИСАРЯ,
ЦЕНТРАЛНА КООПЕРАТИВНА БАНКА АД
IBAN: BG16 CECB 9790 33C8 1052 00
BIC: CECBBGSF

Скоро организаторите на кампанията ще предоставят повече информация за дейностите.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина