Хисаря очаква стотици участници в VIII Балкански шампионат по фолклор “Евро фолк – Жива вода 2019”

Автор: Plovdiv Now 6679
Хисаря очаква стотици участници в VIII Балкански шампионат по фолклор “Евро фолк – Жива вода 2019”

Осмият Балкански шампионат по фолклор "Евро фолк – Жива вода 2019” (VIII Balkan Championship of Folklore "Jiva voda 2019") ще се състои в град Хисаря от 6 юни 2019 г. с начален час 10:00 ч. до 10 юни, когато приключва конкурсната програма.

Формации, които могат да вземат участие в конкурсната програма са: фолклорни ансамбли, фолклорни певчески и танцови групи, хорове, клубове за народни танци, групи за стари градски песни, духови и фолклорни оркестри, индивидуални изпълнители и дуети.

Характерна особеност на Музикалните празници “Евро фолк” е, че всички изпълнения се записват с професионална аудио и телевизионна техника и най-добрите от тях се излъчват многократно по повече от 20 кабелни и сателитни телевизии, както и по Световната интернет телевизия "EuroFolkTV".

Така се изпълнява основната цел на Европейската Асоциация на Фолклорните Фестивали - EAFF за популяризиране на традиционните народни изкуства чрез огромните възможности на масмедиите. Запазването на многообразието на основните традиционни ценности и идентичността на  различните националности, е гаранция за еволюцията на цялото човечество.

Концертите на Балканския шампионат по фолклор "Евро фолк – Жива вода” ще се излъчват на живо по Световната Internet телевизия „EuroFolkTV”. 

Оценките на колективите, явили се в конкурсната програма на Балканския шампионат по фолклор "Евро фолк – Жива вода 2019”, са валидни за класиране в Световната ранг листа  /World ranking list of folklore/.

Носителят на Голямата награда “Евро фолк 2019” – Grand Prix Златен "Орфей", Златен медал и Диплом за Абсолютен Балкански шампион по фолклор за 2019 година получава и парична премия от 1000 Евро.

Паричната премия е предоставена от Община Хисаря.

Музикалните празници “Евро фолк” се състоят от 45 музикални фестивала и се провеждат под егидата на Европейска Асоциация на Фолклорните Фестивали - ЕАFF в различни европейски градове.

Основно събитие на Музикални празници “Евро фолк” е Фестивал №1 в Европа на традиционните народни изкуства - Старопланински събор “Балкан фолк” в България.

В него ежегодно участват от 7 000 до 15 000 музиканти, певци и танцьори.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина