Хисаря обявява ноември за месец на толерантността и милите думи

Автор: Plovdiv Now 9145
Хисаря обявява ноември за месец на толерантността и милите думи

Започва месец на толерантността в Хисаря. Поводът е 16 ноември – Международния ден на толерантността и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в партньорство с младежки клуб „Иноватор” обявява месец ноември за “Месец на толерантността”.

„Потърси се в другия“ е мотото, с което искаме да помогнем на децата да разберат, че въпреки различията помежду ни всички сме еднакво важни. Добре е да зачитаме емоциите, мислите и желанията на всеки един от нас и да търсим начини да се съобразим с тях.

Учениците ще бъдат поощрявани да отправят благодарност към добър и благороден според тях човек или просто да напишат нещо мило на някого, когото уважават и мислят, че заслужава да получи мила дума, стихче, картичка, послание.

Написаното може да е и анонимно, и да е подписано с името на подателя. За целта на входа на всяко училище ще бъдат поставени специално изработени кутии за кампанията, в които ще се събират позитивните послания до края на месец ноември.

До кутиите ще бъде поставена и специално изработена за кампанията рамка, в която децата ще могат да си правят забавни снимки.

На 30 ноември в 14 часа кутиите ще бъдат отворени и посланията ще бъдат предадени на хората, за които са предназначени.

Източник: Младежки клуб "Иноватор" - Хисаря.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина