Гроздето на едно от най-добрите български вина се отглежда края Хисаря

Автор: Plovdiv Now 26701
Гроздето на едно от най-добрите български вина се отглежда края Хисаря

Пловдивска компания се грижи за над 1000 декара собствени лозови масиви, за да отгледа гроздето за своите вина. Те се намират в района на Хисаря, който е известен с чистия въздух и липсата на предприятия в района.

Гроздето за вино „Аржил” се отглежда в местността Банкови дъби и съчетава уникални и благоприятни за лозарството природни условия – комбинация от подходяща почва, релеф и климат. Посадъчният материал е от италианските фирми „Rauchedo“ и “Truant” и включва елитните бели сортове - шардоне, совиньон блан, траминер, пино гри, вионие, мускат, и атрактивните червени  - каберне фран, мурведър,  малбек, карменер, каберне совиньон, сира и мерло. Многообразието от сортове, неуморният труд на агронома, старанието на винаря дават възможността на компанията да създаде интересни, богати, специфични тероарни вина, със собствен стил и характер.

Първата  базова серия вина е създадена от селектирано грозде с отлично качество. Виното е разпознаваемо, с характерен стил, подходящо както за любители, така и за хора с висока винена култура.

„Хубавите вина се правят от най-доброто грозде, ето защо отглеждаме и обработваме лозовите ни масиви с голяма прецизност, наблюдаваме и контролираме всички процеси на производство, за да Ви гарантираме високо качество на ексцентрично ниски цени”, споделят от фирма „Аржил”.

От там поясняват, че залагат на качеството и поддържат цена на продукта, достъпна за масовия потребител. 

„Излизаме с четири вида бяло вино до месец. Това са „Совиньон блан & Вионие”; „Шардоне & Пино Гри”; „Траминер” и „Шардоне & Мускат”, съобщиха още от компанията.

 

БЕЛИТЕ ВИНА ARGIL:

Мускат - нежен и деликатен мускатов вкус, приятен аромат на виолетка с цитрусов нюанс и  дълъг ароматен финал с усещане за сладост. 

Това вино разкрива финеса на интензивните и запомнящи се аромати на сорта Мускат Отонел.

Шардоне – характеризира се с невероятен плодов аромат, напомнящ зрели жълти плодове и дълъг приятен послевкус.  Плътно тяло с приятна свежест и галеща текстура.

Вкусът изпъква благодарение на неговата освежаваща киселинност, която приятно балансира плодовия характер на виното, копринената текстура и продължителност.

Поднася се охладено от 9 до 11ºC.

Совиньон Блан  - свеж, фин и хармоничен вкус с ухание на тропически плодове. 
Свежестта му се дължи на високите киселинни нива и  интензивни аромати. Плътен обемен вкус с дължина и хармония.
Най-добре ще усетите забележителните му вкусови качества, свежест и аромат , когато е добре охладено - 7-10 градуса.

ЧЕРВЕНИТЕ ВИНА ARGIL:

Мерло – отличава се с интензивно червен цвят, пълнота, хармоничност на вкуса и богат букет. Вкусово, виното е баланс между сладост, обем, структура, елегантност и изключително мек и сферичен финал.

Мерло АРЖИЛ е пълно,  фино,  топло вино, глезещо с усещане за сладост и мекота. Кадифените танини му придават незабравима дължина.

Каберне Совиньон - интензивен червен цвят и богат, многопластов аромат  на зрели червени плодове.

В устата се усеща плътно тяло и интересна танинова структура, както и свеж и сочен вкус. Неговата балансираност и концентрация осигуряват продължителния му послевкус.

Сира - плътен тъмночервен цвят и завладяваща концентрация на аромати. Вкусът на виното е богат и мощен със силни, но кадифени танини. Усещането за пищност във вкусовия аромат се запазва и във финала.

Каберне Фран - прекрасно ефирен и елегантно ароматен вкус с умерени киселини и танини. Има красив тъмнорубинен цвят с виолетови отенъци и комплексен аромат на черни плодове. Сочният вкус с кадифени танини преминава в приятно пикантен финал. Много добра дължина и дълъг, изпълнен с нежност, послевкус меко и приятно завършва вкусовото удоволствие.

Белите и червените вина на ARGIL може да откриете в търговската мрежа.

В Пловдив вината се продават в „Лекси”, „БББ”, Кореком магазините и други търговски обекти в различните райони на града.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина