Гръм на черешово топче, концерт и възстановка на събора „Хайдут Генчо“ край Хисаря

Автор: Plovdiv Now 7486
Гръм на черешово топче, концерт и възстановка на събора „Хайдут Генчо“ край Хисаря

С гръм на черешово топче край Хисаря беше даден старт на събора „Хайдут Генчо“ този уикенд. Кметът на общината инж. Пенка Ганева откри народното веселие и поръча на организаторите-Сдружение „Наследство Хисаря“, все така да пазят българското, да предават традициите и обичаите на децата, за да се знае и помни хилядолетната ни история.

Председателят на Сдружение „Наследство Хисаря“ Анко Лаловски също поздрави гостите и благодари на местната власт. Съборът се осъществява с подкрепата на община Хисаря. Много са дарителите и спонсорите, които направиха възможното да се осъществи този празник.

Тази година събитието се провежда с благотворителна цел под надслов „Дари лъч надежда“. Събраните средства ще бъдат дарени на бедстващите от наводнените карловски села, съобщава Подбалкански новинар.

След официалното откриване програмата продължи с изпълнения на детски танцови формации и фолклорни групи от региона. Победителката от Гласът на България Петя Панева изнесе концерт.

Съборът продължи с участието на самодейни колективи и възстановка, посветена на местния защитник от турците-героят Хайдут Генчо.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина