Германци идват в Пловдивско за спа и балнеолечение

Автор: Plovdiv Now 869
Германци идват в Пловдивско за спа и балнеолечение

Немски граждани, здравноосигурени в родината си, ще идват на балнео и спа туризъм в България. За това се е договорило Министерство на туризма и Асоциацията на здравните каси в Германия, съобщи в Пловдив министър Николина Ангелкова.

Това е един голям пазар, защото годишно германците харчат за здраве около 450 милиона евро. Регионът около Пловдив има голям потенциал да се възползва от новата пазарна ниша. За да приемат такива „здравни туристи", частните хотели трябва да бъдат сертифицирани от немските Здравни каси. Това е безплатно, уточни министър Ангелкова.

Тя бе в града под тепетата за среща с хотелиери, расторантьори и туроператори по покана на Съвета по туризма и организацията за управление на „Тракия туристически район". 

Пловдив и регионът бележат устойчив ръст в туристическия поток от 5,6%. Туристите прекарват тук средно по 3 дни, съобщи още Ангелкова. За сравнение – в София статистика е ден и половина. Заради добрите си позиции във фестивалния и събитиен туризъм Пловдив и населените местта от областта са чудесни потенциални домакини на кулинарни събития от световен мащаб.

Туристическият бранш  е категоричен, че за да върви напред туризма е ключово да се разработи летище Пловдив. В Областна управа са идвали много делегации и всички те са били много добре запознати с културата и историята на Пловдив и региона, трябва ни само „врата", през която да влязат. 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина