Двама пияни шофьори спипаха в Хисарско

Автор: Plovdiv Now 3396
Двама пияни шофьори спипаха в Хисарско

Заради шофиране след употреба на алкохол вчера, навръх Гергьовден, в ареста на полицията в Хисаря бяха задържани двама мъже - на 50 и 58 години.  Нарушителите на закона са установени при проверка по линия «Безопасност на движението», извършена на територията на село Паничери.

В 19,30 часа на улица «Георги Димитров» в близост до бензиностанция «Митака» е спрян за проверка водач на «Ауди 80». Зад волана на превозното средство, чужда собственост, бил правоспособен 50-годишен мъж от Хисаря. При извършената проверка с техническо средство е отчетено, че мъжът е употребил 1,22 промила алкохол.

Около 21,45 същата вечер в село Паничери бил спрян за проверка и 58-годишен водач на лек автомобил «Сузуки Витара». Мъжът е правоспособен водач, но управлявал лек автомобил чужда собственост след употреба на 1,44 промила алкохол, установено с техническо средство. Проверката била извършена на улица «Хаджи Димитър».

С действията си двамата водачи са извършили престъпление от Наказателния кодекс, за което са образувани две досъдебни производства.  

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина