Дни на толерантността с много активности започват в Хисаря

Автор: Plovdiv Now 18012
Дни на толерантността с много активности започват в Хисаря
Под патронажа на кмета на община Хисаря, инж. Пенка Ганева, от 14 ноември стартира месецът на толерантността в града
 
Във връзка с 16 ноември – Международния ден на толерантността, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към община Хисаря в партньорство с Център за обществена подкрепа, РУ на МВР в Хисаря, Детска педагогическа стая, училищата, Общински младежки Клуб ,,Иноватор" и с подкрепата на инж. Найден Павлов- председател на Общинския съвет, започва кампания под мотото „Respect the differences/Уважавайте различията“ на тема „Толерантност, примане на различията, общото в различното“ .
 
„Respect the differences/Уважавайте различията“ е за помощ на подрастващите да разберат, че въпреки различията помежду ни всички сме еднакво важни. Добре е да зачитаме емоциите, мислите и желанията на всеки един от нас и да търсим начини да се съобразим с тях.
 
Обучителите по метода „Връстници обучават връстници“ от Общински младежки клуб „Иноватор“ към МКБППМН Хисаря ще гостуват на своите връстници във всички училища на община Хисаря и използвайки интерактивни техники на преподаване, ще си говорят по темата.
 
Поставените цели са да насочат вниманието на участниците към техния вътрешен емоционален свят, да им помогнат да си дадат сметка как „стоят в група“ какви са техните трудности и предпочитания и как участниците да си дадат сметка за предубежденията си спрямо различните от тях.
 
Поставените задачи са участниците да развият умения за толерантност и подкрепа, да пробват да изразят страхове и притеснения, които им пречат да бъдат по-открити и спонтанни в група и да усетят трудността при споделяне на страхове, неудобства, тъга и др. в група.
 
Младежите от Общински младежки клуб „Иноватор“ създават рубрика в социалните пространства на тема "Примерът на младите за един по-добър свят". В тази рубрика всеки може да сподели добрините, които прави през деня или е правил през месеца. Младите хора са убедени, че всяка дребна промяна, която някой прави към по-добро, заслужава да бъде отразена, защото тя поражда у друг мисълта да постъпи по същия начин. Тези постъпки вдъхновяват, те дават вяра и пораждат нови идеи.
 
Правете добро, бъдете толерантни, споделяйте своите добрини и послания, снимайте се и ги споделете в социалните мрежи с хаштаг #Respectthedifferences
 
Кампания, в която селфитата отстъпват пред кадри, документиращи човешката доброта и съпричастност към толерантността, ще остане в сърцата на хората.
 
Кампания продължава до края на месец ноември 2022г., съобщават от Община Хисаря.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина