Четирима души са пострадали в катастрофи край Хисаря и Калояново

Автор: Plovdiv Now 6046
Четирима души са пострадали в катастрофи край Хисаря и Калояново

Две катастрофи с четирима ранени са станали през първите два месеца от новата година на територията на РУ - Хисаря. Произшествията са причинени от удар между две моторни превозни средства с трима ранени, както и от едно блъскане в дърво с един пострадал. Несъобразена скорост и неправилна маневра са предизвикали инцидентите, станали през януари, а през февруари няма регистрирани катастрофи на територията на управлението.

 За последните 10 години през месеците януари и февруари служителите на РУ – Хисаря са  установили общо 44 катастрофи с 53 ранени  и 11 загинали.

Катастрофите с материални щети в първите два месеца на 2019 са 11 и са с 1 повече в сравнение със същия период на 2018.

 РУ  - Хисаря обслужва общините Хисаря и Калояново, които имат обща площ около 900 кв. км. и население над 34 000 жители, разпределени в един град и 26 села.

 На територията на община Хисаря през януари е станало едно пътно произшествие с един ранен в село Кръстевич. Катастрофата е в резултат от блъскане в дърво заради несъобразена скорост. В сравнение със същия период на 2018 г., през 2019 катастрофите са на същото ниво, ранените са намалели с 2.

 На територията на община Калояново през месец януари се е случила една катастрофа с четирима ранени извън населено място. Два автомобила са се ударили странично заради неправилно завиване и неправилно изпреварване. В сравнение със същия период на 2018 г., през 2019 катастрофите са на същото ниво, ранените са се увеличили с 2.

 

На територията на общините Хисаря и Калояново през месец февруари не са възникнали пътни инциденти с пострадали лица.

 

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина