„БиоТрапеза“ от гр. Хисар е победителят в Конкурс АГОРА 2018 СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 5602
„БиоТрапеза“ от гр. Хисар е победителят в Конкурс АГОРА 2018 СНИМКИ

По повод Десетото юбилейно издание на конкурс АГОРА /Активни граждански общности за развитие и алтернатива/ в София се проведе двудневен форум с участието на представители от читалищата в страната, които са номинирани и наградени в годините. От община Карлово участваха Иванка Балтова – организатор в НЧ „Васил Левски 1861 г.“ за реализиран проект Камерна зала, Мария Генчева – секретар на НЧ „Св.Св. Кирил и Методий 1914 г.“ – град Баня за проект „Детска площадка“ и Мирослав Колев – председател на НЧ „Христо Ботев 1928 г.“ с. Столетово за проект Детски парк „Слънчеви усмивки“.

На официалната церемония за награждаването на най-успешно реализираните проекти, през 2018 г. участниците определиха с тайно гласуване за победител НЧ „Иван Вазов 1904 г.“ – Хисар за проекта „БиоТрапеза“. За „БиоТрапеза“ Хисарското читалище получи награда от 1 000 лв. и плакет в категорията „Най-продуктивно партньорство“. БиоТрапеза – Хисар е изложение за био производители, натурални и еко продукти и био козметика от региона. Проектът е част от програмата на „Пловдив – европейска столица на културата 2019“ и се осъществява от Читалище „Иван Вазов 1904г.“ – Хисар в партньорство с Туристическия информационен център и с подкрепата на Община Хисар и местния бизнес. Био Трапеза ще се проведе и тази година през септември, като част от програмата „Пловдив – европейска столица на културата 2019“.

По време на двудневния форум бе организирана кръгла маса на тема „Наследство БГ“. Събитието бе осъществено от сдружението с нестопанска цел платформа АГОРА с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюард Мот“ в партньорство със Софийския университет „Климент Охридски“.

Снимки: АГОРА

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина