БЧК започва раздаването на хранителни пакети в Хисаря

Автор: Plovdiv Now 11810
БЧК започва раздаването на хранителни пакети в Хисаря

БЧК започва от днес до 30 ноември раздаването на хранителни пакети в Хисаря. Пунктът е на улица "Любен Каравелов" - градски стадион "Крепост".

Графикът е следният: понеделник, сряда и петък от 14,00 до 18,00 часа, а вторник и четвъртък - от 8,00 до 12,00 часа.

Право да получат хранителните продукти имат лица и семейства, подпомагани от дирекциите „Социално подпомагане“ на различни основания – с целеви помощи за отопление; с помощи за отглеждане на деца до навършване на една година; с еднократна помощ за ученици, записани в първи клас; с еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция на деца в риск. В основната целева група са включени още лица и семейства, подпомогнати с еднократна помощ, които са инцидентно пострадали от бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства и/или COVID 19; лица с трайни увреждания, с определено право на чужда помощ, които имат лични доходи до линията на бедност и получават месечна финансова подкрепа по реда на Закона за хората с увреждания; лица и семейства, подпомагани с месечни помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане.

За първи път семействата с по трима и повече членове ще получат по два пакета с храни. Увеличението на помощта е в отговор на структурно проучване за удовлетвореността на крайните получатели, възложено от Управляващия орган на програмата в лицето на Агенцията за социално подпомагане. Една от препоръките в проучването е размерът на помощта да се съобрази с големината на семействата.

Хранителните пакети съдържат 16 продукта с общо тегло 22,170 кг. - 

пшенично брашно -3кг.;

– ориз-1кг.;

– спагети -1,500кг.;

– лютеница- 0,500кг.;

– зелен фасул консерва – 2,400 кг.;

– домати белени -1,600кг.;

– грах зелен – 1,600кг.;

– гювеч консерва -1,600кг.;

– конфитюр – 0,500кгл;

– говеждо в собствен сос консерва – 0,300кг.;

– говежди кюфтета в бял сос консерва – 0,600кг.;

– пиле фрикасе консерва – 0,600кг.;

– консерва риба – 0,540кг.;

– леща – 1 кг.;

– захар -3кг.;

– олио -3л.

Източник: Община Хисаря

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина