Атракции с модерни технологии забавляват туристите в Хисаря

Автор: Plovdiv Now 9502
Атракции с модерни технологии забавляват туристите в Хисаря

Археологическият музей в Хисаря вече е един от най-иновативните музеи в България.

На посетителите се предлагат нови, модерни форми на визуално изкуство и приложения за още по-атрактивно представяне на археологическите обекти.

Едно от тях е мобилното приложение „Hisarya Tour Walk” с добавена реалност на открити при разкопките на „Римски императорски терми” артефакти. Влизайки в термите, посетителите с вече свалено приложение поемат по предварително зададен маршрут и се впускат в неповторимо приключение за събиране на дигитални артефакти. Приложението е ноу-хау в областта си не само на територията на България, но и в световен мащаб.

„Приключение в археологията” пък е образователна игра с виртуална реалност. С помощта на специални очила посетителят се въвежда във виртуален музей и поле за разкопки. Сами откривате, реставрирате и поставяте в музея различни археологически артефакти. Забавлявате се и научавате нови и интересни неща за професията на археолога, реставратора и уредника в музея. „Приключение в археологията” се предлага в Археологическия музей и в Туристическия информационен център.

Източник: Археологически музей - Хисаря.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина