АртМания в Хисаря! Обособено е специално място за младите хора

Автор: Plovdiv Now 5546
АртМания в Хисаря! Обособено е специално място за младите хора

Реализиран е първият етап на един по-мащабен проект на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в Хисаря и Общински младежки клуб „Иноватор“, както и ЧОСР Хисаря. Обособено е място, на което младите и активни хора да могат да се срещат, да спортуват, да танцуват, да разпускат, да се забавляват, да обменят идеи, да реализират кампании и инициативи за положителни промени в общността.

Мотото на проекта е „Надскочи мечтите си“, а мястото ще носи името „АртМания“ и се намира на стадион "Крепост", в бившето кафене.

Мястото ще е подходящо и за творчество, танци, партита, изложби, разпускане или споделено работно място. За любителите на спорта са предвидени открит стрийт фитнес, тенис на маса, джаги, настолни игри и други. Ще бъде осигурена и библиотека, и други интересни занимания за посетителите.

Всичко ще се ползва напълно безплатно, като в помещението ще бъдат осигурени условия и оборудване за учене, форуми, арт-изяви и други дейности.

Инициативата се реализира под егидата на кмета на община Хисаря инж. Пенка Ганева и с финансовата подкрепа на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ Хисаря и ЧОСР Хисаря, а във всички етапи ще бъдат привлечени да участват млади хора от града.

"Очаквайте скоро програма с дейностите за лятото! Всеки желаещ да се включи в инициативата е добре дошъл!", казват инициаторите на проекта.

Източник: Община Хисаря.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина