18 години Туристически център в Хисаря - лицето на града и място за култура

Автор: Plovdiv Now 7805
18 години Туристически център в Хисаря - лицето на града и място за култура

Туристическият информационен център в Хисаря стана на 18 години, съобщи екипът му в социалните мрежи. Оказва се, че той е създаден преди първия такъв в Пловдив, открит през 2006 година до Централна поща и вече несъществуващ.

Нашата редакция му пожелава още дълги дълги, дълги години да работи, да се развива и да изпълнява мисията си. Туристическият център е не просто институция или помещение. Той е най-представителното място на града - там, където гостите влизат и получават първите си впечатления и им е оказано и първото гостоприемство.

Туристическият център в Хисаря е не само място за посрещане на посетители от други градове и страни, той е и културно средище, реализирало много интересни проекти. Припомняме, че в момента там е подредена любопитната колекция от съдове за пиене и съхранение на минерална вода от античността до наши дни.

Ето какво написаха от Туристическия център по повод празника на фейсбук страницата си:

Станахме на 18 години!
Сякаш беше вчера, когато стартирахме. Пак беше тежка година. Пак имаше хора, които не виждаха смисъл в града да има Туристически център. Но мисля, че направихме доста и наистина хубави неща.
С благодарност и много мили спомени поздравявам всички колеги, които минаха през центъра и онези специални приятели, без които нямаше да се случат нещата! Благодаря на читалище „Иван Вазов“ в лицето на Георги Топузлийски за доверието и безрезервната подкрепа! И едно голямо БЛАГОДАРЯ за Археологическия музей, който ни „приюти“ в тази толкова трудна година!

Има какво още да ти дадем, Хисаря!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина