112 нарушения на пътя в Хисарско само за един ден

Автор: Plovdiv Now 21824
112 нарушения на пътя в Хисарско само за един ден

Служители на РУ-Хисаря са провели на 5 януари, от 11 до 23 часа, специализирана операция, при която са били проверени 134 лица и 131 автомобила.

Констатирани 112 нарушения. Съставени са 40 акта и 33 фиша. Заснетите водачи на автомобили, които са превишили максималната разрешена скорост за движение в населеното места, са 26 .  На 8 души са били връчени електронни фишове, а на четирима са били съставени фишове за нарушаване на пътни знаци и маркировка. Един акт е бил съставен за използване на мобилен телефон по време на управление.

Без поставени обезопасителни колани са били 23-ма от проверените. Полицейската проверка е установила и 10 автомобила без документи за годишен технически преглед, а две от моторните превозни средства са били със затъмнени предни стъкла. 3бр. са съставените актове за управление без застраховка "Гражданска отговорност". Установени са 5 технически неизправни автомобила, които след проверката са спрени от движение.

При двама от проверените водачи дрегерът е отчел употреба на алкохол до 1,2 промила, поради което са били отнети регистрационните табели на управляваните от лицата автомобили.  Съставен е бил един акт за непокрит товар. По време на проверките са били установени 9 души, пътници в проверяваните автомобили, които са били без лични документи, за което са съставени 9 акта по Закона за българските лични документи. Проверени са били и 16 криминално проявени лица.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина