Житница и Смилян се побратимиха! Голям събор с Деси Добрева и 100 каба гайди ще отпразнува събитието

Автор: Plovdiv Now 21531
Житница и Смилян се побратимиха! Голям събор с Деси Добрева и 100 каба гайди ще отпразнува събитието

Първото по рода си побратимяване между село Житница, община Калояново, и село Смилян, община Смолян, е вече официално, като историческото събитие ще бъде отпразнувано с голям уникален събор на боба с наденица на 7 септември.

Събитието ще отпразнува първото по рода си побратимяване на пловдивското село, което е известно с производството на наденица, както и на село Смилян – дало името на емблематичния смилянски боб.

Припомняме, че през месец май тази година жителите на село Житница отправиха покана към хората от село Смилян, а самото побратимяване стана официално на 15 юли, когато бе подписано споразумение за сътрудничество от кметовете на Житница и Смилян – Цецка Йотова и Чавдар Червенков.

„Поласкани сме, че смилянци приеха нашата покана за побратимяване. Нека седнем на една трапеза и да отпразнуваме храната, която носи българския вкус и традиции. Разбира се, табиетлиите от цялата страна са добре дошли да се присъединят и да празнуват заедно с нас.“, споделя Цецка Йотова.

Съборът ще се проведе на входа на село Житница, в района на конна база "Тракиец". Организаторите са подготвили класически боб с наденица за своите гости, а към събитието ще се присъедини и шеф Андре Токев. Няма събор без музика, затова на сцената ще излязат Деси Добрева и „Лудо Младо“ бенд, 100 каба гайди, както и танцовите ансамбли на двете побратимени села.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина