Ученици от Брезово се учат да стрелят под ръководството на истински военни

Автор: Plovdiv Now 13383
Ученици от Брезово се учат да стрелят под ръководството на истински военни

Ученици от брезовски училища ще имат възможността да преминат през тригодишно обучение, ръководено от 61-а Стрямска механизирана бригада. Миналата седмица кметът на общината Христо Енков е провел работна среща с бригаден генерал Деян Дешков и директорите на ПГ „З. Бояджиев“ и СУ „ Х. Смирненски“. Генерал Дешков предложил на двете школа членство в клуб по интереси "Приятели на армията".

Инициативата вече успя да се разпространи в няколко общини от региона през последните години. Клубът обединява млади хора, с изявени интереси и положително отношение към военната служба. Целта е младите да оползотворяват свободното си време с игри, допринасящи за тяхното физическо, психическо и нравствено израстване в духа на приятелски отношения, военни ценности и добродетели. Курсът продължава три години и включва практическа и теоретична подготовка от умения за оказване на първа помощ и реакция при бедствия и аварии, до стрелба. 

В двете училища предстои да се проведе презентация, която да запознае младежите с дейността на клуба. 

Според генерал Дешков заниманията се възприемат добре от младите хора. След приключването на обучението учениците ще получат удостоверение.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина