Ученици от Брезово се учат да стрелят под ръководството на истински военни

Автор: Plovdiv Now 7430
Ученици от Брезово се учат да стрелят под ръководството на истински военни

Ученици от брезовски училища ще имат възможността да преминат през тригодишно обучение, ръководено от 61-а Стрямска механизирана бригада. Миналата седмица кметът на общината Христо Енков е провел работна среща с бригаден генерал Деян Дешков и директорите на ПГ „З. Бояджиев“ и СУ „ Х. Смирненски“. Генерал Дешков предложил на двете школа членство в клуб по интереси "Приятели на армията".

Инициативата вече успя да се разпространи в няколко общини от региона през последните години. Клубът обединява млади хора, с изявени интереси и положително отношение към военната служба. Целта е младите да оползотворяват свободното си време с игри, допринасящи за тяхното физическо, психическо и нравствено израстване в духа на приятелски отношения, военни ценности и добродетели. Курсът продължава три години и включва практическа и теоретична подготовка от умения за оказване на първа помощ и реакция при бедствия и аварии, до стрелба. 

В двете училища предстои да се проведе презентация, която да запознае младежите с дейността на клуба. 

Според генерал Дешков заниманията се възприемат добре от младите хора. След приключването на обучението учениците ще получат удостоверение.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина