Три пожара са засегнали района на село Свежен, кметът апелира за бдителност и отговорност

Автор: Plovdiv Now 7819
Три пожара са засегнали района на село Свежен, кметът апелира за бдителност и отговорност

Кметът на село Свежен в община Брезово Христо Енков апелира чрез фейсбук страницата на кметството жителите на селището да бъдат по-внимателни, бдителни и отговорни към съселяните си. Поводът за призива са три тревожни събития, породени именно от човешка небрежност. 

В околностите на селото са възникнали два пожара, единият от разклонението за язовира към „Черешката”, другият северно от язовира към „Копана могила”. И двата пожара са избухнали в тъмната част на деня и благодарение на будни жители на селото и бързата реакция на пожарната в град Раковски бедствията са били овладяни за няколко часа без големи щети. 

Третият пожар е станал в самото село много близо до къщите. Той е бил овладян благодарение на бързата намеса на жителите. 

Кметът на Свежен уведомява и напомня, че има издадена заповед от Кмета на Община Брезово за забрана на паленето на огън както в частни имоти, така и в горски и общински имоти. Христо Енков апелира съселяните си да спазват заповедта, но и да проявят лична морална отговорност.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина