Трета авария държи село в Брезовско без вода повече от седмица

Автор: Plovdiv Now 9215
Трета авария държи село в Брезовско без вода повече от седмица

Повече от седмица пловдивското село Зелениково е пресушено. Към TrafficNews постъпиха редица сигнали, че липсата на вода е системна, заради аварии по водопровода.

Още тогава медията се свърза с главен инженер Антон Гълъбов към ВиК-Пловдив, който коментира, че към настоящия момент в района се извършва реконструкция на част от остарялата водопроводна мрежа.

В хода на ремонта обаче настъпили две неочаквани аварии.  Той заяви, че се работи по отстраняването им и още вчера водоснабдяването в Зелениково трябваше да бъде възстановено. Той допълни още, че проблем има само в по-високите части на селото, тъй като обезвъздушаването на тръбите се случва бавно и трудно.

Неудобството на гражданите обаче продължава и до днес, а вода липсва не само в горните части на населеното място.

TrafficNews отново потърси ВиК-Пловдив, откъдето поясниха, че е настъпила трета неочаквана авария. В момента се работи по отстраняването ѝ, но това ще наложи жителите на Зелениково да прекарат още време в безводие.

„За съжаление, този водопровод е толкова стар и такива аварии са чести. Още утре ще докараме втора пълна водоноска. Лошото е, че не можем да дадем прогнози кога отново ще има вода в селото“, заяви Гълъбов.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина