Световният “Пробег на мира“ премина през Брезово

Автор: Plovdiv Now 3762
Световният “Пробег на мира“ премина през Брезово

Бегачите от световния „Пробег на мира“ бяха посрещнати традиционно с питка и шарена сол в двора на СУ „Христо Смирненски“ гр. Брезово. Кметът инж. Калин Калапанков, представители на Общинска администрация Брезово, директорът на училището Милко Сарафов, учителският колектив, служителите, както и всички възпитаници, приветстваха бегачите в училищния двор.

„Обръщам се към всички вас с възхищение и благодарност, че тази огромна глобална инициатива направи Брезово съпричастно към идеите на „Пробега на мира“, който символизира стремежа на човечеството към мир и световно единство.

Днес, повече от всякога, нашият свят има нужда от мир и хармония. Затова трябва да насърчаваме младите хора да споделят и да разпространяват идеалите за мир, солидарност, толерантност и справедливост.

Мирът е начин да живеем заедно, той е безценен дар, който трябва да се цени и пази! Приветствам каузата чрез спорт да се градят мостове между хора от различни култури, религии и държави, да се укрепва чувството за единство помежду им.

Добре дошли в община Брезово, посланици на мира! Вашият ентусиазъм, със сигурност, ще направи света по-добър!“, с тези думи посрещна гостите кметът на общината инж. Калапанков.

Участниците от цял свят представиха себе си пред аудиторията чрез песни, исторически факти и интересни гатанки, които учениците трябваше да познаят. След краткото тържество беше засадено дръвче, като символ на мира и спомен за следващите поколения. Със съдействието при избора на дръвче, както и в самото засаждане, помогна експерта по горите Вили Бъчваров. Малки и големи имаха възможността да подържат факела на мира, да се включат в демонстративно щафетно бягане и да поговорят с международния отбор.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина