Ситуацията в Брезовско е спокойна, част от пожарникарите остават на пост

Автор: Plovdiv Now 3477
Ситуацията в Брезовско е спокойна, част от пожарникарите остават на пост

Ситуацията с пожара в Брезовско е спокойна, увери министърът на вътрешните работи Калин Стоянов от мястото на огъня. Той благодари за добрата координация и комуникация между пожарната, местната власт, доброволците и горските служители.

Въпреки че пожарът е овладян, екипи на пожарната и горските стопанства ще останат да дежурят и през нощта, тъй като заради високите температури, има риск от разпалване на огъня.

„Изключително бързо се е разгоряла стихията вчера, много интензивно и с висока температура“, допълни той.

По последна информация има засегнати постройки, повечето от които селскостопански, но и две-три обитаеми вили.

Министър Стоянов увери, че навсякъде в страната към момента обстановката е нормална и информира, че на българо-турската граница в района на Малко Търново е избухнал пожар, който обаче не е на наша територия все още.

„Има пожарни, горски служители, гранични полицаи, които са на терен и ще ограничат навлизането му на наша територия.“, допълни той.

Калин Стоянов коментира и тежкия и неуморен труд, който извършват пожарникарите.  

„Няколко пъти са ме питали кога ще бъдат компенсирани пожарникарите. Това време наближава, ще се случи, когато изцяло ситуацията в страната е овладяна.“

България има готовност да помогне на Гърция в борбата със сериозните пожари там.

„Казах на гръцкия посланик, че и у нас ситуацията е сериозна, но имаме готовност да изпратим два екипа на пожарната с 15 служители.“, заяви Стоянов.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина