С шествие и концерт Брезово отпразнува 24 май

Автор: Plovdiv Now 5890
С шествие и концерт Брезово отпразнува 24 май
За пръв път от години стотици ученици, учители, директори и културни дейци на Брезово проведоха шествие по случай един от най-българските празници 24 май. Символично шествието тръгна от Музея на образованието /Старото училище/, което е третото светско училище в страната, и продължи до Централния площад на града.
 
Участие в шествието взе и кметът на община Брезово инж. Калин Калапанков, който поздрави учители, ученици, културни дейци и просветители с тържествено слово по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
 
Пред развълнуваните жители и гости на града, група „Сладурани“ от ДГ „Вела Благоева“ изпълни художествено-музикална композиция "Златни букви", а учениците от СУ "Христо Смирненски" и ПГ “Златю Бояджиев" представиха рецитали и песни.
 
Програмата продължи с изпълнения от гостуващите общински училища - пантомима на испанската сюита "Камен" и фолклорни танци в изпълнение на деца от НУ "Св. св. Кирил и Методий" - с. Борец, както и драматизация на приказката "Дядовата ръкавичка" от ОУ "Св. св. Кирил и Методий" - с. Стрелци.
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина