Ремонтират ударно улици в Брезовско

Автор: Plovdiv Now 5014
Ремонтират ударно улици в Брезовско

В ход са реконструкциите на улици, включени в капиталовата програма на община Брезово за 2020 година, съобщи кметът Христо Енков.

През летните месеци предстоят ремонти и настилане с трошен камък по населените места, като договорът с фирмата изпълнител е подписан и е на стойност 275 000 лева. Средствата са от целевата субсидия за капиталови разходи.

Към момента са извършени ремонти в селата. В Стрелци - една улица с трошен камък и пътен участък с асфалт; в Сърнегор - една улица с трошен камък; във Върбен - една улица с трошен камък; в Златосел - една улица с трошен камък; в Отец Кирилово – два участъка с трошен камък; в Дрангово – два улици с трошен камък; в Свежен – един участък с асфалт; в Тюркмен – един улица с трошен камък. В Брезово към момента се работи по две улици, настилката е с трошен камък. 

Изкърпени са и дупки по улични асфалтови настилки по цялата територия на общината, по технологията „Печматик“.

Припомняме, че преди дни беше направена първа копка по проект „Реконструкция и рехабилитация на част от улична мрежа в
Брезово, с. Борец, с. Чоба и с. Пъдарско“. Средствата са от Държавен фонд „Земеделие“ по програма за развитие на селските райони.

"Предстои ни още много работа, работим и по изготвянето на няколко проекта, които се надяваме съвсем скоро да са факт", казва кметът.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина