Провериха как върви ремонтът на пътя Раковски-Брезово, ще приключи в срок

Автор: Plovdiv Now 12966
Провериха как върви ремонтът на пътя Раковски-Брезово, ще приключи в срок

Областният управител Дани Каназирева и кметовете Павел Гуджеров и Христо Енков  провериха как върви ремонтът на пътя Раковски-Брезово.

Пътят е част от републиканска пътна мрежа, свързва Пловдив с Павел баня и е основна пътна артерия.

Ремонтът обхваща 11 километра, от които 9 километра между общинските центрове и 2 километра по централната улица на Брезово, която също ще бъде напълно рехабилитирана. Проектът се финансира от държавата, като изпълнител е „Европейски пътища“.

„Община Раковски е бързо развиваща се  индустриална община, а Брезово – с огромен туристически потенциал. Разчитаме, че точно този път би допринесъл за развитието на двете общини, коментира областният управител.

От своя страна кметовете на Раковски – Павел Гуджеров и на Брезово –Христо Енков, уточниха, че ремонтът е дълго чакан от жителите им и е в резултат  на съвместната работа  с Областно пътно управление и Областна администрация. По думите им близо  40 години основен ремонт на участъка не е правен, а само се кърпят дупките.

Инж. Генка Маринова, от фирмата-изпълнител, обясни, че на обекта се работи  по иновативна технология. В момента е изпълнена хомогенизация на съществуваща настилка т.е. омесване на стария асфалт с долните пластове. След което над тях се слага слой – с нов материал, 20-сантиметра дебел, и 3 пласта асфалт.  

„Изчистили сме трасето от храсти, тепърва ще го профилираме и ще направим канавки.  Предвидено е да има и банкет, обясни инж. Маринова. По думите й ремонтът ще приключи до 31 март.

„ Добрата инфраструктурата е важна за всяко едно населено място в областта, както за развитието на икономиката, така и за хората, които пътуват всеки ден. В момента на много места се извършва рехабилитация на пътната мрежа. Работи се вече на пътя за Лилково, скоро ще започнат и  ремонтите дейности  на пътя Асеновград- Садово и пътя Асеновград-Първомай, допълни областният управител.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина