Правят ясли към детската градина в Брезово, одобрена е и програмата за енергийна ефективност

Автор: Plovdiv Now 26868
Правят ясли към детската градина в Брезово, одобрена е и програмата за енергийна ефективност

Кметът на община Брезово, Христо Енков, прави традиционния обзор на изминалата седмица, публикуван във фейсбук профила му.

Започнато е проучване, което ще установи необходимостта на детска яслена група към детска градина „Вела Благоева“ в Брезово. Процедурата е след запитване от родители и от местни предприемачи. Има възможност да бъде трансформирана една от групите, която в момента не функционира. Местният бизнес е изявил готовност да помага, за да могат да останат младите хора в общината.

Паралелно с това в селата Стрелци и Пъдарско се прави проучване има ли необходимост от отваряне на филиални групи към детските градини на територията на Община Брезово.

Кметът съобщава и добрата новина, че е получено положително становище за първия етап по програма „Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност“ за кандидатстване по процедура за подбор на проекти „ Рехабилитация и модернизация на общинска инфраструктура – системи за външно изкуствено осветление на общините.

Агенцията за устойчиво енергийно развитие е одобрила обследването за енергийна ефективност на Община Брезово за шест населени места- гр. Брезово, с. Зелениково, с. Бабек, с. Свежен, с. Тюркмен, с. Чоба.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина