Нашествие от хиляди жаби паникьоса Брезовско СНИМКИ

Автор: Валерия Василева 837
Нашествие от хиляди жаби паникьоса Брезовско СНИМКИ

Хиляди жаби се появиха в Брезовско. Земноводните придошли заедно с проливните дъждове от последните седмици. Във всеки двор на село Чоба има стотици малки кафеникави жаби. Такова явление дори и най-възрастните хора в селото не помнят.

„Една сутрин се събудихме и сякаш някой беше изсипал стотици малки жабчета в двора. Изведнъж се появиха, от нищото”, разказа читателка на PlovdivNow.bg. Хората от Чоба са притеснени какво ще се случи когато жабите пораснат. „Вероятно и в домовете ни ще започнат да влизат”, ужасени са местните.

Според по-стари хора такова явление вещае някакво бедствие - нови порои или земетресение. Експертите обаче смятат явлението за нормално заради сезона и благоприятните тази година условия за размножаване на земноводните.

***

Екипът на Plovdivnow.bg благодари на най-добрите ни репортери - читателите, които ни изпращат сигнали от всяко кътче на Пловдивския регион. Помогнете ни и вие да съберем всички новини от региона на едно място, като ни изпращате сигнали и снимки на [email protected] или чрез фейсбук страниците ни!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина