Кметове и общински съветници в общините Брезово и Съединение полагат клетви тази седмица

Автор: Plovdiv Now 8577
Кметове и общински съветници в общините Брезово и Съединение полагат клетви тази седмица

Първите заседания на новите състави на Общинските съвети на Съединение и Брезово ще се проведат на 6 ноември, съответно от 10.00 часа и 14,00 часа. 

По време на първата за мандата сесия ще положат клетва новоизбраните кметове на общини, както и кметовете на кметства и общински съветници. Ще бъде избрани и председатели на Общинските съвети.

Припомняме, че Съединение отново избра за свой кмет Атанас Балкански от ГЕРБ. Това се случи след труден балотаж между него и Георги Руменов от Обединен блок на труда български лейбъристи (ПП АБВ, ПП Воля) . При обработени 100% от протоколите Балкански е получил 54.32% от вота, а Руменов - 43.52%. Втори тур се проведе в едно единствено село от общината - Неделево. Там кмет стана Тодор Белаков от лейбъристите, който победи опонента си само с 10 гласа. 

В Голям чардак на първи тур спечели Благо Стайков от ГЕРБ, а в Малък чердак ще кметува единственият кандидат - Дафина Христова от коалицията на лейбъристите. Найният съпартиец Атанас Арабадийски печели вота в село Найден Герово, а Атанаска Бешликова - Царимир.

Новият градоначалник на Брезово е Христо Енков от ГЕРБ. Досегашният кмет на Свежен се яви на балотаж срещу Калин Калапанков от БСП за България и спечели подкрепата на 61.23% от избирателите. През последната година поста заемаше председателят на ОбС Стоян Минчев. Той изпълняваше длъжността на отстранения Радньо Манолов, който получи условна присъда за това, че е заверявал нотариално подписи, които не са били положени пред него. 

В повечето населени места от общината бяха избрани кметове на първи тур. В Дрангово това е Ганка Минчева от БСП за България, в село Стрелци - Нешо Георгиев от ГЕРБ, а в Пъдарско - Мария Вълева от същата партия. След балотажа в кметството на Чоба влиза Йордан Михайлов от ВОЛЯ, а в Борец - Иван Караджов от СДС/ПП "ВМРО", ПП "БЗНС".

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина