Дете се удави във водоем край Чоба

Автор: Plovdiv Now 18069
Дете се удави във водоем край Чоба

Тийнейджър се удави във водите на изравнител в близост до село Чоба, научи TrafficNews. По първоначални данни компания младежи отишли да се охладят във водите на съоръжението, където плуването е забранено. В един момент обаче момчето изчезнало от полезрението на приятелите си.

Медията ни се свърза с кмета на Чоба Йордан Михайлов, който потвърди за нещастния инцидент. Той уточни, че водният изравнител се намира извън землището на населеното място. Не даде информация дали съоръжението е обезопасено и има ли отличителни знаци, които напомнят, че къпането е забранено. 

В селото са потресени от случилото се. „Роднините на момченцето са се събрали в дома им. Нещо страшно е – пищят, плачат“, коментира жител на Чоба.

Припомняме, че категорично се забранява къпането в язовири, микроязовири, напоителни канали, изкопи запълнени с вода, изкуствено създадени езера, тъй като това крие сигурен риск за живота и здравето на решилите да се разхладят в тях. Собствениците на тези водоеми имат задължението да ги обезопасят с лесно забележими знаци, забраняващи къпането, на които се посочва конкретната опасност.

Към момента няма информация относно причините довели до фаталния инцидент. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина