Дадоха старт на ремонта на пътя Раковски - Брезово

Автор: Plovdiv Now 4431
Дадоха старт на ремонта на пътя Раковски - Брезово

Дадоха старт днес на ремонтните дейности на пътя Раковски – Брезово. Народният представител от ГЕРБ – Пловдив област Младен Шишков и кметовете на Раковски – Павел Гуджеров и на Брезово - Христо Енков, участваха в церемонията.

Ремонтът ще бъде на 12 километра републиканска пътна мрежа. Това е път 56, който свързва Пловдив с Павел баня и е основна пътна артерия. Изпълнението на проекта ще продължи и по централната улица на Брезово, която също ще бъде напълно рехабилитирана.

Ремонтът е дълго чакан от жителите на двете общини, коментираха кметовете и е плод на едногодишни разговори между тях и Областно пътно управление. Проектът ще се финансира от държавата, като изпълнител е „Европейски пътища“. Предварителните сметки сочат сумата от 13 млн. лева.

Трафикът между двете населени места ще има обходен маршрут, движението ще бъде пренасочено през селата Отец Кирилово и Дрангово. Шишков и Енков уточниха, че през тази година ремонтни дейности на улиците ще бъдат извършвани както в Брезово, така и в почти във всяко село в общината, като парите също са осигурени от правителството на Бойко Борисов.

Снимки: ПП ГЕРБ ПЛОВДИВ ОБЛАСТ

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина