Брезовско село с нов водопровод, ще пият чиста вода без уран

Автор: Plovdiv Now 4234
Брезовско село с нов водопровод, ще пият чиста вода без уран

Новият водопровод на село Пъдарско, община Брезово, е готов и с него дългосрочно се решава проблемът с качеството на питейната вода. Заради наличието на естествен уран от две години жителите ползваха водоноски, съобщи областният управител Дани Каназирева.

Новата мрежа е с дължина 1,6 км и захранва Пъдарско от помпената станция на близкото село Борец, което е на територията на община Раковски.  Направени са всички необходими проби за качеството на водата.

Решението за изграждане на новия водопровод беше взето след проведената среща в Областна администрация  и поетите ангажименти от страна на ВиК и община Брезово през януари миналата година.

„Най-важното е когато има проблем, да се намери бързо и ефективно решение и да се определят ясни и конкретни срокове за решаването му. В случая се обединиха две общини - Брезово и Раковски, а от Областна администрация дадохме необходимите разрешителни в кратки срокове, подчерта  Дани Каназирева.

Самото изграждането на водопровода започна през август  като проектирането, материалите и финансирането са от страна на  държавното дружество. 

„ Жителите на Пъдарско с години  чакаха решение на проблема с питейната вода. С общи усилия и наистина благодарение на добрата комуникация с ВиК и Областна администрация, намерихме решението. Каквото трябваше от наша страна го направихме, допълни кметът на община Брезово Христо Енков.

„Имаме добра комуникация както с държавните институции, така и с местната власт и ще продължим да работим заедно, заключи Каназирева.

В понеделник в Областна администрация ще се проведе поредната среща за проблеми с питейната вода. Областният управител ще коментира с ръководството на ВиК холдинга казуса с наличието на манган във водоизточниците на с. Брестовица, община Родопи. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина