43 пожара в Плодивско за денонощие - в Брезовско, Асеновград и край Стамболийски

Автор: Plovdiv Now 28481
43 пожара в Плодивско за денонощие - в Брезовско, Асеновград и край Стамболийски

43 пожара са пламнали в Пловдивска област през изминалото денонощие. В 5 от случаите огънят е причинил материални щети. Най- често пожарните автомобили са излизали при сигнали за горящи треви и храсти.

Малко преди 21 часа снощи огнеборци от Раковски са гасили пламнали пчелни кошери във вилната зона на село Борец. Огънят е тръгнал от запалени треви.

Техническа неизправност е най- вероятната причина за пламването на автомобил, който се е движил по бул. „Цар Иван Асен “ в Асеновград.

Екип на пожарната служба в Стамболийски е гасил пожар в къща. Сигналът за горящия имот в село Куртово Конаре е получен малко преди полунощ на 20 юли. Щетите са материални.

Огън, тръгнал от стърнище, е засегнал слънчогледов масив край Ново село. В гасенето са се включили два пожарни автомобила от участъка в Стамболийски. Въпреки бързата намеса на огнеборците стихията е успяла да увреди близо 10 декара насаждения.

„Не бъдете небрежни при боравенето с огън на открито. Напомняме ви, че запалванията в близост до сухи треви, горски и житни масиви или вътре в тях е строго забранено! При най-малкото съмнение за възникнал инцидент първо сигнализирайте на тел 112. Опитайте се да ограничите разрастването на пожара, само ако това не застрашава вашия живот”, призовават от Регионална дирекция пожарна безопасност и защита на населението в Пловдив.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина