130 хора в нужда в Брезовско получават топъл обяд у дома

Автор: Plovdiv Now 6708
130 хора в нужда в Брезовско получават топъл обяд у дома

Хранителна помощ на 130 крайно нуждаещи хора се предоставя в община Брезово. Помощта е по новата целева програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация – 2020 г.“

Проектът ще помогне за ограничаването на разпространението на коронавируса, като вниманието е насочено към най-уязвимата и безпомощна част от населението - възрастните хора, хора с ниски доходи под линията на бедността, които заради трайно увреждане или в резултат от заболяване не могат да се самообслужват.

Чрез Патронажа храната ще се разнася до домовете на потребителите на услугата, за да се ограничи минимално нуждата им от излизане и риск.

Общият размер на финансирането по настоящият проект е 12441 лв., като размера на средствата за храна за обяд са 10725 лв., а останалите средства в размер на 1716 лв. са разходи за транспорт, режийни, консумативи и съпътстваща подкрепа.

Проектът ще се реализира в периода от 01.05.2020 г. до 19.06.2020 г. Финансирането на проекта се извършва чрез Агенция за социално подпомагане.

Източник: Община Брезово

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина