Жената, виното и любовта! Изложба в Асеновград показва човешките навици и хубавите моменти

Автор: Plovdiv Now 10161
Жената, виното и любовта! Изложба в Асеновград показва човешките навици и хубавите моменти

Изложба под мотото „Жената, виното, любовта“ на асеновградския художник Тихомир Панайотов показва обичта и взаимоотношенията между любими хора. Експозицията беше официално открита и очаква посетители във фоайето на Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ в Асеновград. Повече от 30 картини в топли и по-остри цветове обрисуват виждането на автора за човешките навици и красиви моменти.

„Виното е извор на живот още от дълбока древност. То е свързано и с жената. А скоро наближава и празникът Трифон Зарезан. Така си дадох сметка, че сега е и подходящият момент в тона и ритъма на празничните дни на Асеновград, посветени на виното, да бъдат представени точно тези произведения“, обясни Панайотов. В част от картините отразяват любовта към родината, към жената, към семейството и града.

Сред творбите място е намерил и образът на Цар Иван Асен, прославил се славил с добрината и благоразумието си. Други произведения в изложбата са изобразили топлите цветове на природата в Асеновград, емоции на лица, напълно реалистични са. А трети са по-абстрактни и декоративни. Изложбата представя 34 картини в различен формат. С експозицията бе поставено началото на Празници на виното в Асеновград.

Посланието, което се отправя чрез нея към асеновградчани и гостите на града, е „да се обичаме и да се опияняваме не само от вино, а и от любов“, казва художникът.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина