Жената на шофьора, убил Ерол: Какво като сме цигани? Ако го бяхме видели, щяхме да спрем

Автор: Парашкева Иванова 6434
Жената на шофьора, убил Ерол: Какво като сме цигани? Ако го бяхме видели, щяхме да спрем

„Какво като сме цигани? Ако го бяхме видели, щяхме да спрем. Пред нас имаше две коли, защо не взеха техните номера,а само нашия? Моят мъж не е виновен.  Нищо не видяхме на пътя – имаше две коли и ние зад тях. Нашият бус е толкова голям и имаше стока, ако бяхме минали върху него, знаете ли какво щеше да стане?”, заяви  пред съдебната зала Ванка Иванова, която е съпруга на шофьора, арестуван за смъртта на моториста Ерол до КЦМ на пътя Пловдив – Асеновград. Тя заяви, че на другия ден са отишли да продават стоката си в село Виница и тогава полицията е отишла да ги търси.

В съдебната зала стана ясно, че Димитър Иванов е неграмотен, без никакво образование. Шофирал от 6 години с драйвинг лиценз от Турция, който се оказа, че е фалшив. Освен че не помни рождения си ден и ЕГН-то , арестуваният мъж не се сещал, че бил съден за кражба и шофиране без книжка.

В момента магистратите гледат мярката му неотклонение, като прокуратурата иска най-тежката „задържане под стража”.

Припомняме, че катастрофата стана на 10 август на пътя Пловдив – Асеновград. Първоначално се предполагаше, че асеновградчанинът е паднал от мотора, тъй като е карал на задна гума и това е причинило смъртта му.

При аутопсията обаче става ясно, че мотористът е бил прегазен. Разследването е установило, че Ерол действително е правил каскадьорски изпълнения на задна гума по пътя Пловдив - Асеновград в района на КЦМ.  Той е загубил равновесие и е паднал. Зад него обаче е имало микробус, който не е спазил необходимото дистанция.

Водачът не успял да реагира навреме и превозното средство минало през тялото на асеновградчанина. Това всъщност е и причината за смъртта на Ерол Мехмед.

Водачът на микробуса не е спрял,  а е продължил в посока Асеновград. Той не е съобщил за инцидента и се е укрил, но самоличността му бързо е установена  от полицията в Пловдив.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина