Застреляният пред дни в САЩ Пантелей Николов е бил гребец на кану-каяк в родния Асеновград

Автор: Plovdiv Now 26030
Застреляният пред дни в САЩ Пантелей Николов е бил гребец на кану-каяк в родния Асеновград

Пантелей Николов, който беше застрелян преди дни в САЩ, е бил гребец на кану-каяк в родния си Асеновград.

Преди 7 години печели годишна стипендия от спортното министерство. С парите, които успява да спести, заминава за Чикаго заедно със семейството си, които печелят зелена карта.

От 2015 година започва да работи като куриер, кара камион и разнася пратки между щатите, разкриват негови познати от България.

Семейството му след няколко години също се прибира в родината, но не и Пантелей, който преценява, че може да работи и да се издържа сам в САЩ.

Първоначално полицията съобщава на близките му в първите дни след инцидента, че той е катастрофирал. Впоследствие обаче се оказа, че е застрелян многократно. Това се потвърждава и от доклад на съдебна медицина в Мериън каунти, щата Индиана.

Полицията в Индианаполис продължава да издирва извършителя. Убийството е станало на около 3200-ния номер на North Capitol Avenue в Индианаполис. Тялото на Николов е открито в събота (26 юни) около 8:30 сутринта от случаен минувач, който е подал сигнал на 911.

Пантелей е карал пикапа си ден по-рано (26 юни) с климатична пратка до Охайо и е трябвало да се прибере вечерта в Чикаго където живее. Вместо това обаче полицията съобщава за смъртта на близките му в събота сутрин. Официално тялото е било разпознато в сряда и тогава властите разпространиха информация за причината за смъртта на момчето, предава "Телеграф".

Близо до тялото му заследващите откриват ремарке модел 2019 Patriot Flatbed trailer. От пикапа на Николов обаче няма и следа. От регистрационния номер на ремаркето полицията се свързва с компанията, за която Пантелей работи, и от там с негови роднини, които живеят в Чикаго. 

Във фаталния ден младежът не е разговарял с никого от близките си. След няколко дни властите намират опожарен и пикапа на Николов - син 2008 Dodge 1500. Камиончето е открито на около 10 км разстояние - на ъгъла на улиците W 73rd и Ditch Rd.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина