Започва ремонт на гимназия в Асеновград, направиха първа копка

Автор: Plovdiv Now 6453
Започва ремонт на гимназия в Асеновград, направиха първа копка

Започва реализацията на училищен проект в Асеновград, свързан с ремонта на две гимназии, като днес беше направена символична първа копка.

„Благодарим на българското правителство, че на територията на нашата община са осигурени средства за ремонт на това училище. Тук учат децата на Асеновград. Учебното заведение е част от визията на града. Радостни сме, че към момента почти всички училища са с много по-приветлив и естетически издържан външен вид. А във времена на пандемия и криза, каквито са днешните, образованието е нещото, което може да ни изведе от тежката ситуация, в която се намира целият свят“, посочи заместник-кметът инженер Стоян Димитров.  

Проектът е именуван „Инженеринг – проектиране, авторски надзор и изпълнение на СМР за модернизация на образователната инфраструктура на професионална гимназия по механотехника „Професор Цветан Лазаров“ – гр. Асеновград и Професионална гимназия „Цар Иван Асен II“ – гр. Асеновград“.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 г. – 2020 г. Средствата за цялостното обновяване само на ПГ „Цар Иван Асен II“ са в размер на 1 790 000 лева. Сред основните дейности, които ще се реализират в асеновградското училище, са изграждане на пълна топлоизолация на подпокривното пространство в учебен корпус, вътрешна такава в корпус „Работилници“ и цялостно изолиране на фасадата. Ще бъде изцяло подменена отоплителната инсталация в двете сгради за провеждане на обучението. А в корпус „Работилници“ ще се извърши цялостна подмяна на ВиК и електропреносната мрежи.

Предвижда се осъществяване на вътрешен ремонт на всички обучителни сгради на училището, както и на физкултурния салон. Друга дейност, предвидена по проекта, е частична смяна на дограма и частичен ремонт на фасади в учебен корпус, както и подмяна на дограма в корпус „Работилници“. Ще бъдат сменени подови настилки и врати на класни в учебен корпус и хранилищата към тях, на дирекцията и канцеларията. Проектът предвижда и осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания – изграждане на асансьор към учебния корпус, както и адаптирани санитарни възли на всеки етаж.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина