Започва изграждането на Зона 5 в асеновградския квартал “Запад“, отстраняват и нередностите по другите

Автор: Plovdiv Now 5882
Започва изграждането на Зона 5 в асеновградския квартал “Запад“, отстраняват и нередностите по другите

Започва изграждането и на Зона 5 по проекта за благоустрояване на асеновградския квартал „Запад“, съобщи заместник-кметът инж. Стоян Димитров. Дейностите са предвидени за средата на месец август.

Изпълнителят на поръчката уверява, че едновременно със старта на реконструкцията и благоустрояването на последната зона, ще бъдат отстранени и всички констатирани над 250 забележки по предходните 4 зони.

Целта е строителните дейности да се осъществяват в сезон, в който хората са в отпуска и са извън домовете си, като идеята е да се избегне в максимална степен създаване неудобство на гражданите. Трябва да бъдат съобразени и метеорологичните условия, при които е допустимо засаждането на растителност. Температурите на въздуха не трябва да са много високи, за да може растенията да оцелеят и да се поддържат след това, а не да изсъхнат в горещото време, както се случи при предишното засаждане.

Община Асеновград напомня, че все още не е подписан Акт 15, с който обектът в квартал „Запад“ да бъде приет. Причината са именно неотстранените до момента нередности от страна на фирмата изпълнител, констатирани от комисия. Поради това, че обектът все още е под стопанисването на строителите, Община Асеновград няма право нито да поддържа, нито да допусне експлоатация на съоръженията.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина