Започна най-сетне укрепването на свлачището на пътя под Асеновата крепост

Автор: Plovdiv Now 1458
Започна най-сетне укрепването на свлачището на пътя под Асеновата крепост

Започна най-сетне укрепването на свлачището на пътя под Асеновата крепост, образувало се още преди години. 

На събитието присъстваха заместник-кметът по строителството инж. Стоян Димитров и заместник-кметът по хуманитарните дейности
инженер Петър Петров.

"След като влязохме в сегашния мандат видяхме, че ситуацията със свлачището е сериозна и укрепването не може да бъде
отлагано повече. Кандидатствахме пред Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане към Министерски съвет и още през декември миналата година и бяхме одобрени. Скоро бяха и преведени 460 000 лева за укрепване на свлачището и възстановяване на пътя", обясни кметът на Асеновград доктор Христо Грудев.

Той посочи, че заради разрастването на пандемията от коронавирус, в продължение на два месеца общината не можеше да предприема никакви действия като откриване на процедура за избор на изпълнител, защото всички обществени поръчки бяха спрени от държавата.

Ремонтните дейности по свлачището трябва да приключат в срок до 90 дни. 68 метра е дължината на подпорната стена, която трябва да бъде изградена.

По време на строителните работи ще бъде създадена временна организация на движението. Пътят няма да се затваря изцяло. За промяна в организацията на движение в района хората ще бъдат своевременно уведомени.

След приключване на укрепителните дейности, пътният участък ще бъде асфалтиран и ще се поставят предпазни мантинели. "Благодарен съм, че държавата ни подпомогна в това начинание. Средствата бяха отпуснати с решение на Министерски съвет. Това са пари от всички нас, от нашите данъци и можеше да бъдат насочени някъде другаде. Добре е че вече се получи. Тук са и хората, които ще извършат строителството под контрола на заместник-кмета инженер Стоян Димитров. Аз съм щастлив, че асеновградска фирма спечели конкурса. Първо, защото парите ще се вложат в заплати за работната ръка на местно ниво. И второ, защото контролът върху изпълнението ще бъде по-ефективен", каза в заключение кметът доктор Христо Грудев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина