Зам.-кметът на Асеновград инспектира три строителни обекта

Автор: Plovdiv Now 5274
Зам.-кметът на Асеновград инспектира три строителни обекта

Заместник-кметът на Асеновград Стоян Димитров извърши оглед на 3 строителни обекта в града. Целта бе да се провери качеството на изпълнението на дейностите. По време на проверката заместник-кметът разговаря с местни жители. Те споделиха своите виждания за предстоящите ремонти, както и научиха какво ще изпълни строителната фирма по конкретния обект. „Важно е да има комуникация между администрацията и гражданското общество, за да може нещата да се случват по най-подходящия за всички начин, който ще доведе до очакваните резултати“, каза Димитров.

Обектът, за който предстои стартиране на строителните дейности, е участък без изход – част от улица „Христо Анастасов“ до края на регулацията. Там ще се извърши асфалтиране и ще се оформят паркоместа за прилежащите жилищни сгради. Това е важна инвестиция, тъй като в зоната са разположени 6 къщи, като семействата във всяка от тях ползват по два автомобила. След края на ремонтните дейности ще се осигури достъп до жилищата на хората и ще се реши проблем с отводняването.

Асфалт бе положен и на отсечка от около 140 метра от същата улица „Христо Анастасов“. Тя има два подхода, разделени с подпорна стена помежду си. Освен асфалтирането там бе извършено и полагане на бетонови бордюри. Благодарение на ремонта хората в района ще имат възможност за нормален достъп, тъй като до момента улицата бе покрита с баластрова настилка.

Бетонови стълби вече ще свързват горното и долното ниво в зоната на църквата в квартал „Долни Воден“. Районът е с голяма денивелация. Досега нивата бяха разделени със стръмен участък, наподобяващ малко дере. Изграждането на стъпалата вече е в действие, а след като строителите приключат с тях ще продължат с асфалтиране на участъка в долната му част. Целта на стълбите е да се осигури директен достъп на гражданите, а полагането и на асфалт ще осигури нормално ползване на имотите им.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина